Informatie en Bereikbaarheid - Indoor Farmstock 2018 | IJsselhallen Zwolle
14964
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14964,qode-quick-links-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 
Vrijdag 26 Januari 2018

Informatie

Bekijk informatie en de bereikbaarheid

Over Indoor Farmstock

Indoor Tractor Pulling is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een sport die niet onderdoet voor welke andere vorm van motorsport dan ook. Indoor Tractor Pulling onderscheidt zich van de andere vormen doordat de paardenkrachten vele malen groter zijn, waardoor Indoor Tractor Pulling zich met recht de “most powerful sport in the world” mag noemen. Vooral bij een indoor wedstrijd wordt dit nog eens extra benadrukt, omdat de muren en het dak het geluid dat deze geweldenaars produceren lijken te versterken. Gehoorbescherming is dan ook geen overbodige luxe.

 

Bij Indoor Tractor Pulling gaat het er om een zgn. sleepwagen zover mogelijk over de 85 meter lange wedstrijdbaan te slepen. Haalt een machine de eindstreep dan heeft hij de felbegeerde “full pull” gehaald en gaat hij door naar de finale. In de finale wordt de sleepwagen flink verzwaard en haalt geen enkele deelnemer de eindstreep. De werkelijk afgelegde afstand is maatgevend voor de eindklassering. Het lijkt simpel, maar de machines leveren immense krachtexplosies om de eindstreep te halen.

 

Bij Trekkerweb Indoor Farmstock verschijnen de sport en supersportklassen aan de start in Zwolle. Qua uiterlijk zijn het gewone tractoren, maar ze zijn tot zover opgevoerd dat het reglementenboek het net toe laat.

 

De tractoren rijden nog steeds op diesel maar zijn onder de motorkap flink onderhanden genomen. Een afzuigsysteem op de sleepwagen zorgt ervoor dat de rook wordt afgevoerd naar buiten en dat het zicht vanaf de tribune goed blijft.

 

Baan

 

In de Zwolse IJsselhallen wordt in de week voorafgaand aan het evenement een top-baan aangelegd, voorzien van de juiste kleisoort, waarop de tractoren de meeste grip kunnen vinden om de sleepwagen (een soort oplegger die steeds zwaarder wordt naarmate de afgelegde afstand groter wordt) zo ver mogelijk te verplaatsen. En juist deze baan is het geheim van een goede wedstrijd te noemen; de juiste samenstelling, de goede vochtigheidsgraad én het aanleggen onder deskundige begeleiding van de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie zijn maatgevend. In de IJsselhallen ligt een wedstrijdbaan van ruim 85 meter, wat de langste indoorbaan van Nederland genoemd mag worden.

 

Kijk voor meer algemene informatie over de sport op www.ntto.nl en op www.tractorpulling.nl.

 

 

Route

 

Auto

 

IJsselhallen Zwolle is direct gelegen aan de A28, en is hierdoor optimaal bereikbaar. Schakel bij het binnenrijden van Zwolle de navigatie uit en volg de routeborden naar IJsselhallen Zwolle.

Bekijk hier hoe je IJsselhallen Zwolle het beste met de auto kunt bereiken.

 

 

Openbaar vervoer

 

IJsselhallen Zwolle bevindt zich op loopafstand van het NS station Zwolle. Je bereikt de IJsselhallen vanaf het NS-station te voet ongeveer in tien minuten. Neem de uitgang Centrum van het NS-station. Ga meteen linksaf en volg de Westerlaan. Steek aan het eind daarvan de Veerallee/Willemskade over. Loop ongeveer tien meter naar rechts en ga linksaf, de Emmastraat door. Steek nu rechtdoor de parkeerplaats over en loop linksom langs het IJsselhallen-complex.

Reis je per bus? Kijk dan voor de meest actuele buslijnen en tijden op www.9292.nl.

Bestel online je tickets. Eenvoudig en snel.